RETRAITES

Overzicht komende retraites

De kracht van eenvoud (in Leuvenheim):
ma. 19 tot wo. 21 september ’22
ma. 12 tot wo. 14 december ’22

Authentiek leven (in Heiloo):
ma. 29 tot wo. 31 augustus ’22
ma. 17 tot wo. 19 oktober ’22
do. 24 tot za. 26 november ’22

(klik aan voor meer informatie en het retraiteprogramma)

Tijd voor jezelf!
Sinds een aantal jaar organiseer ik met ontzettend veel plezier meerdaagse retraites. In een prachtige omgeving, in het bos of vlak aan zee, verblijven we in een inspirerend klooster.

Drie dagen alle tijd voor jezelf, tot rust komen, geïnspireerd worden en verdiepen op belangrijke thema’s in jouw leven.
Een retraite is een groot geschenk om aan jezelf te geven.

Retraite betekent afzondering.
Al in de vroege eeuwen trokken mensen zich terug in de stilte, in de woestijn. Op zoek naar spirituele ontwikkeling, betekenis en inspiratie.

In de drukke tijd waarin we nu leven, is het volgens mij belangrijker dan ooit om je zo nu en dan eens helemaal terug te trekken. De tijd te nemen voor een pas op de plaats, voor bezinning en zelfreflectie.

Wat kenmerkt mijn retraite?
1. Ontspannen in het hier en nu zijn, met niets anders dan jezelf.  Even geen afleiding of prikkels om je heen, maar onthaasten en nieuwe kracht ontvangen. Eenvoudig en sober het ritme van de dag en het klooster volgen.
Dit levert je innerlijke verstilling, ruimte en lichtheid op.

2. Bezinning op jezelf, jouw verlangen en jouw ontwikkeling. Met liefdevolle aandacht luisteren naar wat gehoord wil worden. Opnieuw ontdekken waar het in de basis werkelijk om gaat. Jezelf en jouw leven onder de loep nemen en van daaruit nieuwe keuzes maken.
Dit levert je duidelijkheid, stevigheid en richting op.

Stilstaan bij persoonlijke vragen
Door alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt, ben je misschien stilgezet of in de war geraakt. Wat voorheen ‘normaal’ was, is dat nu niet meer.
Misschien zijn er in de afgelopen periode vragen in je opgekomen, of knagen ze al langer aan je: 

‘Hoe gaat het nu echt met me’?
‘Wat is mijn plek in deze wereld’?
‘Wat is werkelijk belangrijk voor mij’?
‘Wat belemmert mij om trouw te zijn aan mezelf’?
‘Wat wil ik verder met mijn leven, met mijn werk’?

Tijdens een driedaagse retraite met zin & ziel, neem je de tijd om stil te staan bij jezelf, jouw vragen en jouw persoonlijke ontwikkeling. Je luistert met aandacht naar hoe het nu met je is en wat jij nodig hebt. Je ontdekt wat werkelijk belangrijk voor jou is en wat jou belemmert om dat de ruimte te geven. 

Innerlijke verdieping
De innerlijke verdieping ontstaat door stilteoefeningen, reflectievragen, korte lezingen, creatieve workshops, spirituele vieringen en een individueel coachgesprek.

Je hoeft geen avonturier pur sang te zijn om mee te gaan 😉
Ik zorg voor een veilige omgeving en het 
programma geeft je houvast. Het is overigens niet verplicht om alle programma-onderdelen te volgen. Als je behoefte hebt aan meer vrije tijd, dan kun je daarvoor kiezen.

Mijn levenshouding
Ik heb een christelijke levenshouding, maar mijn retraites zijn hier niet specifiek op gericht. Het is voor mij een verrijking om ieder mens en elke levenshouding vanuit verwondering te ontmoeten en van elkaar te leren. Er is in mijn retraites wel aandacht voor spirituele beleving.

Ik kijk uit naar een ontmoeting met jou op één van mijn retraites!
Meld je aan via de links en data bovenaan deze pagina, of vraag vrijblijvend om meer informatie. Via de link lees je ook meer over de programma’s.  

 

“Ik heb mijn ziel tot rust gebracht”