INFORMATIE EN PROGRAMMA RETRAITE ‘STILSTAAN BIJ VERLIES’

Retraite ‘Stilstaan bij verlies’

Heb jij iets of iemand verloren en vraag je je af hoe je daarmee om kunt gaan?
Tijdens deze retraite staan we met aandacht stil bij jouw verlies.
Er is ruimte voor jouw verhaal, beleving en vragen. Alles mag er zijn.

De bezinningsmomenten en een individueel gesprek met een ervaren rouw- en verliesbegeleider ondersteunen je in jouw proces.

Herken je dit?

• Ik voel me soms onzeker en vraag me af of ik het wel goed doe
• Soms word ik overvallen door emoties zoals verdriet, boosheid, angst of verwarring
• De mensen in mijn omgeving gaan door met hun leven
• Ik heb het gevoel dat niemand echt begrijpt wat ik doormaak
• Ik slaap slecht en heb soms moeite om me te concentreren
• Ik weet niet goed wie ik ben zonder de persoon of datgene wat ik verloren heb
• Ik voel me soms schuldig dat ik verder ga met leven

Geconfronteerd worden met een verlies is ingrijpend en het kan je leven flink op de kop zetten. Deze retraite kan je helpen om ruimte te geven aan jouw beleving, weer overzicht te krijgen en nieuwe kracht op te doen.

“Dwars door mijn pijn en verdriet, vind ik een weg. Ik zie nieuwe lichtpuntjes verschijnen” Anna

Retraite info

We kunnen in het leven veel verschillende verliezen lijden. Naast het verlies van een dierbare, zijn er ook andere verliezen waarmee we kunnen worden geconfronteerd: verlies van gezondheid, verlies van een baan, verlies van een vriendschap, verlies van een liefdesrelatie. Elk verlies is uniek.

Deze dagen wordt er met liefdevolle aandacht geluisterd naar jouw unieke verhaal in een veilige omgeving.
Je volgt jouw eigen proces én er is ruimte om te delen met elkaar.
Door verbinding te ervaren met anderen zul je merken dat je niet alleen bent.
Als ervaren rouw- en verlies begeleider, begeleid ik deze retraite en in een persoonlijk coachgesprek gaan we dieper in op jouw situatie. Er zijn in het programma verschillende onderdelen waar je uit kunt kiezen. Een rouwproces is voor iedereen anders, daarom sluit ik zorgvuldig aan bij wat er speelt voor jou.
Niets is verplicht, je mag jouw eigen behoefte volgen.

‘Een plaats
Een mens
Een tijd voor jou
Een welkom

Voor je verhaal
Je tranen
Je schaamte
Je pijn
Diep verborgen
Soms al zo lang

Iemand
die luistert
met open hart
zonder oordeel
Een baken
In de woeste zee

Een ankerplaats
Voor ziel
en zaligheid

Om daarna
weer vol vertrouwen
de zee van het leven
op te gaan’

Josephine Aerts

Locaties
Heiloo
Heiloo ligt 8 km van zee en strand. Waar je de golven hoort ruisen en de wind door je haren kunt laten waaien. Een plek om tot rust te komen.
In Heiloo verblijven we in het gastenverblijf van klooster Heiloo, gelegen op een landgoed. Er is een grote kloostertuin waar je heerlijk kunt wandelen en kunt zitten. De plenaire sessies vinden plaats in de Engelenzaal, een lichte ruimte op de begane grond met een serre en toegang tot de tuin. Je hebt een nette en schone kamer voor jezelf met douche en toilet. 

Heeswijk Dinther
in Heeswijk Dinther verblijven we in het gastenhuis van de Abdij van Berne. Een prachtig historisch klooster. Bij de Abdij is een mooie tuin, waar je in stilte kunt zitten of wandelen en heerlijk tot rust kunt komen. Ook kun je rondneuzen in de boek- en abdijwinkel op het terrein of op het terras het lekkere Berne Abdijbier proeven.
Het historische klooster ligt vlakbij een prachtige natuurgebied. Je hebt een eigen kamer met douche en toilet. 

Kosten

395 euro per persoon

Inbegrepen
– verblijf op een eenpersoonskamer (eigen douche en toilet op de kamer)
– handdoeken en bedlinnen
– 2 overnachtingen
– alle maaltijden (zie programma)
– onbeperkt koffie en thee
– programma persoonlijke verdieping
– materialen voor de workshops
– een schrijfblok
– een individueel coachgesprek

Aanmelden
–  de groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
–  meld je aan via onderstaand formulier, of bel voor meer info met 06-21330078

 

AANMELDFORMULIER RETRAITE ZIN & ZIEL

   

  Programma

  DAG 1
  15.00 Ontvangst en thuis raken
  15.30 Kennismaking met elkaar
  17.00 Inleiding op het thema: Stilstaan bij verlies
  Aansluitend vrije tijd
  18.30 Broodmaaltijd
  19.30 Bezinning: Stilstaan bij mijn verlies
  Aansluitend vrije tijd en/of coachgesprek
  21.15 Dagsluiting: Ik word gezien

  DAG 2
  08.00 Ontbijt
  10.00 Bezinning: Stilstaan bij mijn rouwproces
  Aansluitend vrije tijd en/ of coachgesprek
  13.00 Warme maaltijd
  14.00 Vrije tijd en/ of coachgesprek
  16.00 Creatief stilstaan
  18.30 Broodmaaltijd
  Aansluitend vrije tijd en/ of coachgesprek
  21.15 Dagsluiting: Vertroostingen

  DAG 3
  08.00 Ontbijt
  10.00 Bezinning: Stilstaan bij betekenis, met aansluitend een stiltewandeling
  13.00 Warme maaltijd
  14.00 Bezinning: Wat neem ik mee?
  15.00 Afsluiting
  15.30 Naar huis

   

   

   

  Gemiddelde score: 5.0 uit 5 (2 stemmen)
  5 sterren
  2
  4 sterren
  0
  3 sterren
  0
  2 sterren
  0
  1 ster
  0
  Lotje

  6 stappen verder

  De retraite “Stilstaan bij verlies” was een verademing tijdens de rollercoaster van emoties die ik ervoer over mijn echtscheiding. Arine is een open en vriendelijke vrouw die me een welkom gevoel gaf. Ze straalt rust uit en laat iedereen in zijn waarde. Daardoor durfde de groep zich ook naar elkaar open te stellen wat veel steun gaf. Ondanks het verdriet hebben we met elkaar ook plezier gehad en onderling met elkaar mooie gesprekken kunnen voeren.

  5 maanden geleden
  Margot

  Liefdevol

  Arine schept een plek, een ruimte, waarin ieder zijn of haar eigen verlies helemaal mag beleven en ervaren, zonder dat het heel zwaar wordt. Ik heb het als enorm liefdevol ervaren om mij deze dagen te kunnen verbinden met het verdriet dat ik heb om mijn ongewenste kinderloosheid. Mijn verdriet voelt nu meer als een deel van mijzelf, dat er ook mag zijn. Dankjewel! Ik raad deze retraite echt aan!

  3 maanden geleden

  Beoordeling INFORMATIE EN PROGRAMMA RETRAITE ‘STILSTAAN BIJ VERLIES’.

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *