WAAROM ZIN & ZIEL

Verlangen
In elke man, in elke vrouw leeft een verlangen om zoveel mogelijk te worden, wie hij of zij in potentie zou kunnen zijn. Soms is dat verlangen in de loop van het leven diep weggestopt, maar het is er in ieder van ons. En het mooie is, dat ieder mens in staat is om te ontwikkelen. Ik geloof ook dat ieder mens talenten heeft, die in dit leven verder ontdekt mogen worden en tot uiting mogen komen. Mogelijkheden waarvan je misschien nu nog geen idee hebt… 

Ieder mens is uniek
Ieder mens is uniek! Jij voegt iets toe aan de wereld, wat een ander niet heeft.

Daarom hoef je jezelf niet te vergelijken met anderen, maar mag je leren om vol vertrouwen jouw unieke zelf te zijn en te laten zien aan de mensen om je heen. Vrij van aanpassing aan de verwachtingen van anderen.

Wie ben jij?
Daarvoor is het essentieel dat je jezelf leert kennen én dat je stap voor stap gaat leren om trouw te zijn aan jezelf.
Wie ben jij ten diepste? (wat ligt in de schaduw te wachten om in het licht te komen…) Wat zijn jouw waarden? Wat is voor jou werkelijk belangrijk? Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit?
Wat is de zin van jouw bestaan?

De zin van het bestaan
Ik ben geïnspireerd door het levensverhaal van holocaust-overlever Viktor Frankl. Frankl heeft gevangen gezeten in verschillende concentratiekampen, waaronder Auschwitz. In zijn boek “De zin van het bestaan” vertelt hij over de bizarre leefomstandigheden van de gevangenen en de schokkende gebeurtenissen die hij in de kampen heeft meegemaakt.

Temidden van de gruwelijke ellende strekt Frankl zich uit naar de zin van zijn bestaan. Naar betekenis. Naar ontwikkeling. Hij ontdekt, dat wanneer mensen datgene wat ze meemaken een speciale zin of betekenis geven, zij een grotere kans hebben om te overleven. En uiteindelijk, ondanks alle verliezen, vollediger mens geworden zijn.

Dit is waar ik voor sta, dit is zin & ziel.

 

“The greatest task for any person is
to find meaning in his or her life.
There are three possible sources for meaning:
in work: doing something significant,
in love: caring for another person,
and in courage in difficult times.”
– Viktor Frankl

 

 

 

 

Beoordeling WAAROM ZIN & ZIEL.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *